Strateginiai sprendimai. Pozicija

Suklaidinti žmones, sugriauti ekonomiką, bet laimėti rinkimus?

Praėjo pirmosios savaitės po Didžiojoje Britanijoje vykusio referendumo. „Brexit“ šalininkų vedliai ir euroskeptikų lyderiai nėrė į krūmus. Jokio aiškaus plano, ką dabar daryti, Didžiosios Britanijos lyderiai neturi.

Realios pasekmės – prasidėjus deryboms Kol kas iš Londono tesigirdi padriki siūlymai, pavyzdžiui, sumažinti pelno mokestį ir taip sušvelninti sprendimo pasitraukti iš ES poveikį ekonomikai. Girdisi ir eksportuojančių gamintojų atsargus džiugesys dėl nuvertėjusios nacionalinės valiutos: eksportuoti taps naudingiau nei prieš tai. Vis dėlto tai tegali būti laikinas džiugesys ir priemonės. Neapibrėžta situacija, kokia yra dabar, negali būti naudinga ekonomikai.

Tiesą sakant, Didžiojoje Britanijoje „planas“ jau įgyvendintas, ir nesvarbu, liks Didžioji Britanija ES nare ar neliks: žmonės apgauti, ekonomika susvyravo, kaip ir verslo pasitikėjimas nacionaline ekonomika, svaras smuko į trisdešimties metų žemumas, į paviršių plūstelėjo rasistinės nuotaikos.

Šokas po referendumo negali tęstis amžinai, vis dėlto manau, kad visą kainą košės, kurią užvirė garsiai rėkiantys euroskeptikai, Didžiosios Britanijos piliečiai pradės stipriai justi realiai prasidėjus bei vykstant Didžiosios Britanijos ir ES deryboms dėl išstojimo iš Bendrijos.

http://www.15min.lt/naujiena/aktualu/nuomones/zigmantas-balcytis-suklaidinti-zmones-sugriauti-ekonomika-bet-laimeti-rinkimus-18-653947

Europos Parlamento nario Zigmanto Balčyčio metinė veiklos ataskaita (2015 - 2016)

Kontaktai

Ž. Liauksmino g. 3,
01101 Vilnius
+370 (616) 19 483
info@balcytis.lt

Europos parlamentas